fbpx
Додај во омилени училници

Училница по основи на програмирање

За пријавување на оваа училница потребно е да сте регистрирани Клик тука!
Ученици: 8
Часови: 48
Времетрање: 3 месеци
Предавања: 24
Секое предавање: 90 минути
Ниво: Почетничко
Почеток: септември
Денови: вторник и четврток
Час од: 18:00 - 19:30
програмирање за деца

Ова е училница со наставен план наменет за деца од 10 до 14 годишна возраст. Интернетот е прилично големо место кадешто секојдневно посетуваме барем по неколку сајтови дневно. Како функционираат сајтовите? Како се креирани? Каква е всушност интеракцијата на компјутерите, мобилните телефони и пребарувачите со интернетот? Ова се само дел од темите што ги опфаќа оваа 12 неделната училница, со динамика на предавања и материјал адаптирани за деца, кои за време на која учениците ќе стекнат вештини потребни за креирање на веб апликации и нивни функционалности.

Оваа училница ќе ги насочи учениците кон понатамошно усовршување во областа на веб девелопмент и веб дизајн, без оглед на претходно искуство и техничко познавање. По неговото комплетирање, учениците ќе можат да ја опишат структурата и функционалностите на веб апликациите, да креираат динамични веб страни користејќи HTML, CSS, JavaScript и MySQL дата бази.

Училницата се комплетира со финален проект кадешто учениците ќе направат функционална веб апликација во којашто ќе ги поврзат фронт-ендот и бек-ендот и успешно ќе запишат податоци во база.

 •  48 часа предавања со ментори, во живо
 • Запознавање со основи HTML и CSS
 • HTML форми
 • CSS стилизирање и димензионирање
 • Запознавање со Javascript и MySQL
 • JavaScript функции и низи
 • MySQL селекција на пропертија
 • Изработка на своја основна веб апликација
 • Целосен пристап до предавањата и по завршувањето на училницата
 • 8 ученици во група
 • Сертификат по успешно комплетирање на училницата

За повеќе информации и пријава контактирајте нè на 075 28 6666

Основи на HTML5

1
Вовед, основни фајлови за еден вебсајт      
90 мин.
2
Вовед во HTML      
90 мин.
3
Секции на еден HTML5 документ      
90 мин.
4
ID и класи во HTML      
90 мин.
5
Табели, странични елементи, слики во html, iFrame      
90 мин.
6
HTML форми и инпути      
90 мин.

Основи на CSS3

1
Вовед во CSS      
90 мин.
2
Текстови и фонтови      
90 мин.
3
Стилизизирање на листи и табели      
90 мин.
4
Анимации и транзиции      
90 мин.
5
Flexbox основи и употреба      
90 мин.
6
CSS grid основи и употреба      
90 мин.
7
Вовед во Javascript      
90 мин.
8
Варијабли и податочни видови      
90 мин.
9
Стринг оператори      
90 мин.
10
Објекти и методи      
90 мин.
11
Conditional Statements, switch, for loop      
90 мин.
12
Функции и низи      
90 мин.

MySQL

1
Вовед во дата бази и MySQL      
90 мин.
2
Синтакса, пребарување на табели      
90 мин.
3
Промена на податоци во база      
90 мин.
4
Поврзување до фронт-енд      
90 мин.
5
Финална изработка на веб апликација 1      
90 мин.
6
Финална изработка на веб апликација 2      
90 мин.
Никола Кузмановски работи како fullstack програмер со минато искуство во областа на дизјанот. Има обемно познавање на Аngular, AngularJS, HTML, CSS, SCSS, MySQL и Adobe пакетите. Како резултат на претходно работно искуство ментор, Никола е одличен за работа со деца и млади, при што го пренесува сопственото знаење на начин кој е разбирлив, логички и едноставен.

Со кликање на копчето „Ок, важи“ или со продолжување на користење на веб-страната, се согласувате да зачуваме колачиња за да го подобриме Вашето корисничко искуство преку анализа на употребата на веб-страната, подобрување на навигацијата и прикажување на релевантна содржина. Вашите податоци се безбедни! За повеќе информации проверете на Политика за приватност & Политика за „колачиња