fbpx

Blog

Училница започнува со летни дневни часови за деца на возраст од 6 до 9 години.

Часовите ќе се одржуваат во текот на денот, секој работен ден од 12 до 16 часот.

Ова е прилика децата да се запознаат со основите на јазикот и сказните, ќе научат да цртаат приказни и да играат ликови.

Во текот на јули, организираме секојдневни активности со приказни од сите краеви на светот. Заеднички ќе смислуваме ликови, светови и настани и ќе ги сместуваме во приказна. Низ јазична игра и забава ќе ја развиваме креативноста и имагинацијата на децата.

📚🎨🎭 Со ментори за стрип, креативно пишување и глума ќе создадеме ликовна, визуелна и цртачка авантура за младите уметници.12:00 – 13:00, секој работен ден

📚 Смислуваме приказни

Пат околу светот за 5 дена со приказни од сите краеви на светот. Заеднички ќе смислуваме ликови, светови и настани и ќе ги сместуваме во приказна. Низ јазична игра и забава ќе ја развиваме креативноста и имагинацијата на децата.13:15 – 14:15, секој работен ден

🎨Цртаме приказни

Ликовна, визуелна и цртачка авантура за младите уметници. Со молив и бои, визуелно ќе ги оживееме ликовите од омилените приказни цртани филмови. Заеднички ќе создаваме наши оригинални уметнички творби и ќе го замислуваме светот преку слики.14:45 – 16:00, секој работен ден

🎭 Игра без сцена

За сите деца кои сакаат да се изразат преку игра и глума. Заеднички ќе ги смислуваме, облекуваме, маскираме и оживееме омилени ликови. Ваков тип на практични вежби ја зголемуваат самодовербата, ја подобруваат комуникацијата и ја поттикнуваат детската фантазија.Понудените активности може да се посетуваат заедно, но и поединечно, во текот на една недела или во текот на цел месец.
За дополнителни информации околу цената на пакетот и резервација на место побарајте не’ на 075 286666 или преку клик на следниов линк

*Сите активности ќе се одвиваат на отворено, со задолжително почитување на безбедносните протоколи за заштита од SARS-CoV-2

Со кликање на копчето „Ок, важи“ или со продолжување на користење на веб-страната, се согласувате да зачуваме колачиња за да го подобриме Вашето корисничко искуство преку анализа на употребата на веб-страната, подобрување на навигацијата и прикажување на релевантна содржина. Вашите податоци се безбедни! За повеќе информации проверете на Политика за приватност & Политика за „колачиња