fbpx

Александра е мајка на Ведрана која има 13 години и ја посетуваше училницата за астрономија. Заедно со нејзиниот сопруг се обидуваат да најдат интересни методи преку кои нашите деца можат да научат повеќе работи и ги цениме методите кога се задржува нивното внимание и фокус.

Ведрана е неверојатно бистро девојче кое покажа фасцинантен потенцијал на понудените теми, а ова е искуството на нејзината мајка.

Кога забележавте дека Ведрана има љубопитност за астрономија?
Ведрана покажа љубопитност за астрономија кога тргна во VI одделение, односно кога почнаа во училиште посериозно да учат географија и кога се случи поврзување на нештата.

Зошто решивте да ја изберете Училница?
Ни се допадна промоцијата на Училница, веселиот пристап, предавачот, темите кои беа понудени и почитувањето на протоколи. 

Дали Ведрана сега е позаинтересирана за астрономија?
Сега има повеќе знаење кое сака да го надополнува. Една врата отвара друга.

Кое беше најинтересното искуство на Ведрана со Училница?
Особено и остави впечаток можноста да ги гледа планетите и месечината преку телескоп.

Кои беа реакциите на Ведрана по часовите?
По часовите беше задоволна бидејќи имаше можност да го унапреди своето знаење.

Кој аспект од наставната програма Вам највеќе Ви се допадна?
Ни се допадна комбинацијата на теоријата и пракса. Користење на телескоп и изработување на макети од сончевиот систем и цртање на наученото.

Дали би ја одбрале Училница повторно?
Секако, поради сите наведени нешта.

Дали сте задоволни како Училница ги спроведе потребните протоколи за одржување на настава?
Да, и за нас како семејство тоа беше многу важен аспект за да продолжи Ведрана со училницата.

Одлики на училницата за астрономија

  • 8 часа предавања со ментор, во живо
  • Гради интерес за наука
  • Култивира интерес за учење и нуди незаборавно искуство
  • Помага да се разбере литературата и митологијата
  • Помага да се разберат дневните рутини, мерењето на времето, календари и слично
  • Истражување со вистински телескоп

Училницата за астрономија е намената за две возрасни групи од 6 до 9 години и од 10 до 14 години. Училницата трае 1 месец, а понатаму нуди можност за продолжување кон напреден модул од истата, кој е со времетрање од 3 месеци. Пријавите за новите термини се веќе отворени, прочитајте повеќе овде и пријавете го вашето дете на 075 28 6666

Автор: Училница

Со кликање на копчето „Ок, важи“ или со продолжување на користење на веб-страната, се согласувате да зачуваме колачиња за да го подобриме Вашето корисничко искуство преку анализа на употребата на веб-страната, подобрување на навигацијата и прикажување на релевантна содржина. Вашите податоци се безбедни! За повеќе информации проверете на Политика за приватност & Политика за „колачиња